Facebook Pixel

BO OG ARBEJD I SPANIEN.

Alt hvad du behøver at vide

Selvom europæiske borgere kan bevæge sig frit i Schengen-området, og ikke behøver visum, kan de, der ønsker at bosætte sig og arbejde i Spanien have fordele ved den nye skattemodel for udlændinge, der er inkluderet i den nye lov om opstart og som indeholder det såkaldte Digital Nomads.

Siden 1. januar 2023 er det ikke kun almindelige lønmodtagere, der kan blive en del af denne model, men også folk, som er selvstændigt erhvervsdrivende. Denne model gælder hele familien, og ikke kun den skattepligtige.

Den personlige indkomstskat (IRPF) indeholder en speciel model for arbejdere udsendt til et spansk område, som giver tilladelse til at få bopæl i Spanien som Digital Nomads og til at fortsætte med at betale skat for op til 6 fortløbende år – året hvor man erhverver Digital Nomad Visa og de efterfølgende 5 år, som ikke-resident.

På denne måde er man skattepligtig i Spanien for indkomst fra arbejde og økonomiske aktiviteter, til en fast skatteprocent på 24% (47% i skatteprocent fra 600.000€).

HVEM KAN FÅ FORDEL AF DENNE MODEL?
  • Lønmodtagere eller selvstændigt erhvervsdrivende, som kan udøve deres erhverv på afstand.
  • Folk, der kan udføre en iværksætterorienteret økonomisk aktivitet i Spanien og højt kvalificerede fagfolk, der leverer tjenester til nye virksomheder, eller som udfører uddannelses-, forsknings-, udviklings- og innovationsaktiviteter.
GENERELLE KRAV FOR ADGANG TIL DEN NYE MODEL
  • Har ikke været resident i Spanien indenfor de seneste 5 år
  • Indkomst på min. 25.000€/år, for ansøgerens vedkommende
  • Ekstra indkomst på min. 9.500€/år, for ægtefælle eller for hvert familiemedlem
  • Sygeforsikring, der fungerer i Spanien, med en minimumsgyldighed på 1 år
  • Ren straffeattest
  • Bevise tre års erhvervserfaring eller have en videregående uddannelseFor lønmodtagere og ikke selvstændige arbejdere:
  • Virksomhed med mindst et års eksistens
  • Kontrakt med virksomheden med minimum 3 måneders anciennitet, medmindre kontrakten er hos en spansk virksomhed og i så fald er anciennitet ikke påkrævet
  • Dokumentation fra virksomheden, der bekræfter, at medarbejderen kan arbejde på afstand.For selvstændige:
  • Bevise et kommercielt forhold til kunder i en minimumsperiode på 3 måneder
  • Indkomst skal stamme fra mindst 80 % af ikke-spanske virksomheder.

Fast skatteprocent på 24% (47% i skatteprocent fra 600.000€)

HVORDAN ANSØGER MAN?
Denne procedure udføres ved at indsende dokumentation til den spanske socialsikring. Mange advokatfirmaer tilbyder hjælp til processen for at sikre, at alt bliver gjort korrekt.
ANDRE FORDELE VED AT ARBEJDE I SPANIEN

Ud over de skattefordele, som lavere skattebetalinger medfører, er der andre meget attraktive faktorer ved at bo og arbejde i Spanien:

Livskvalitet. Spanien har den næsthøjeste forventede levetid ifølge OECD. Dette skyldes blandt andet spisevanerne, middelhavskosten, og det milde klima. Faktorer som: Sikkerhed og klima er gode sundhedsindikatorer, der gør landet til en foretrukken destination for udlændinge til at bo og arbejde.
Sundhedsvæsen. Adgangen til sundhedssystemet er universel. Dette sikrer, at udenlandske arbejdere praktisk talt har ret til de samme sundhedsydelser som spanske statsborgere.
International uddannelse. Der er mere end 40 internationale skoler i de regioner, hvor vores boliger findes. Derudover er der offentlige og private skoler med særlige undervisningsprogrammer, der omfatter fag i engelsk og tosproget undervisning.
Internetdækning og netværkshastighed. Spanien er et af de bedste lande med hensyn til fiberoptik og 5G-forbindelse, takket være udviklingen af landets digitale infrastruktur og den kontinuerlige udvidelse af fiberoptiske linjer.
Co-working space. Over de mange private og offentlige erhvervscentre i størstedelen af de kommuner, hvor vores boliger findes, er der boligkomplekser med et fælles-arbejdsrum som en del af fællesfaciliteterne.
Hvis du er klar til at starte din drøm om at bo og arbejde i Spanien, kan vi hjælpe dig med at finde den ideelle beliggenhed.