Facebook Pixel

7 ting du bør vide om finansiering af bolig i Spanien

 

Spanske banker er villige til at finansiere et boligkøb i Spanien på visse betingelser. Her er 7 ting du skal vide om finansiering af bolig i Spanien.

Lånebeløb

Lånebeløbet må ikke overstige 60-70 % af vurderingen. Vurderingen foretages af firmaer med autorisation af den Spanske Centralbank, Banco España. Inden du optager lånet, skal du sikre dig, at du har mindst 50 % af boligens pris i egenkapital foruden kapital til at betale omkostningerne ved køb (juridiske og skattemæssige)

Gældsforhold

Gældskvoten må ikke overstige 35 % af nettoindkomsten. Summen af afdrag til boliglånet og evt. afdrag af lån i Danmark må ikke overstige 35 % af den månedlige nettoindkomst, dvs. hvis du tjener 5.000 € netto om måneden, må afdraget på det spanske lån samt afdrag på lån i Danmark, ikke overstige 1.750 €.

Lånetid

Den maksimale løbetid er 25 år, (indtil ejer fylder 75 år). Den mest almindelige løbetid er 10-20 år.

Rente

Der er to typer af lån: 

  • Variabel. Boliglånet vil blive tilknyttet EURIBOR, hvor renten som regel ligger mellem 1,45 – 2 %
  • Fast. Flere og flere kunder vælger et boliglån med fast rente, typisk omkring
    4 – 5 %

Provision og udgifter

Banken vil typisk opkræve et beløb mellem 1 – 2 % i oprettelsesgebyr. Dertil kommer udgifter til vurderingen (som refunderes når lånet er optaget), mens andre udgifter og skatter betales af banken (ifølge den nye Lov om Boliglån fra 2019)

Tidlig tilbagebetaling

Gebyr for indfrielse af boliglån før tid må ikke overstige 0,25 % i de første 3 år af løbetiden. Med fastforrentede lån er gebyret på 2 %. Disse gebyrer gælder for delvis og fuld indfrielse af lånet, og kan normalt forhandles ned, især på den delvise indfrielse.

Finansielle rådgivere

Nogle købere bruger lokale, finansielle rådgivere, andre foretrækker at kommunikere direkte med banken. Selvom omkostningen ved at benytte et rådgivningsfirma til at indhente det bedste lånetilbud (sammenligne omkostninger, renter m.m.) er en ekstra udgift, kan det vise sig, at pengene er godt givet ud. MEDLAND kan henvise til forskellige samarbejdspartnere.

Nykredit International tilbyder også finansiering af bolig i Spanien på samme vilkår som et realkreditlån i Danmark, dog er processen lidt anderledes. Der er mulighed for belåning op til 80 % med et minimumslån på 100.000 €. MEDLAND kan henvise til Nykredits afdeling, der dækker Costa Blanca.

MEDLAND anbefaler, at finansieringen er på plads INDEN du kommer herned på besigtigelsestur. Snak med os om henvisning til en spansk bank eller Nykredit Spanien.