Facebook Pixel

COSTA BLANCA

 

7 gode grunde til at vælge Costa Blanca

Costa Blanca er navnet på området omkring Alicante, på østkysten af Spanien. Et område, som i 1960´erne blev kendt verden over for dets skønne strande og behagelige klima. Det er en meget populær feriedestination for europæere, men også et område med mange fastboende udlændinge.

Her er 7 gode grunde til at vælge Costa Blanca:

1. Fantastiske strande

Costa Blanca har 71 strande med blåt flag (2019), det højeste antal sammenlignet med andre regioner i verden. Der findes strande for enhver smag: Fra kilometerlange sandstrande til små, charmerende bugte, så man har et væld af muligheder for at nyde strandturen.

2. Infrastruktur

På Costa Blanca finder man en af de bedste infrastrukturer i Spanien. Den internationale lufthavn i Alicante har årligt mere end 15 millioner passagere, og der er højhastighedstog til Madrid (AVE) fra Alicante, adskillige togforbindelser langs kysten, herunder TRAM-forbindelsen, som er det lille tog, der forbinder Alicante med kysten nordpå, helt op til Denia, hvorfra der ydermere er færgeforbindelse til Ibiza og Formentera.

3. Hav og bjerge

Alicanteprovinsen er en provins med mange kontraster i landskabet. Syd for Alicante er der fladt, mens nord for og inde i landet, er der mange bjerge, hvilket giver stor mulighed for mange sportsaktiviteter såsom vandrerture, bjergklatring og cykling. Om vinteren træner mange professionelle cykelhold i området nord for Alicante.

4. Et fantastisk klima

Med en gennemsnitstemperatur på 18 grader er Costa Blanca det område i Spanien, der har flest solskinsdage, op til 320 dage om året, og knap så meget vind, som man har på andre strækninger af den spanske middelhavskyst. Solen, lyset og det milde klima gør, at Costa Blanca simpelthen bare er et af Europas bedste steder at opholde sig.

5. Gastronomi

Med adskillige restauranter i Michelin Guiden og andre restauranter, der er knap så kendte på internationalt plan, men dog meget populære blandt de lokale, har Costa Blanca et stort udvalg af restauranter. Her har man mulighed for måltider med områdets friske, lækre råvarer for enhver smag og pengepung.

6. Golf

I Alicante-provinsen er der 23 golfbaner fordelt fra nord til syd, mange af dem med meget høj standard og et godt renommé blandt internationale golfspillere. Som golfentusiast har man mange baner at vælge imellem, og der vil være kort køreafstand i mellem dem, ligegyldigt hvor i området, man vælger at købe en bolig.

7. Attraktive priser

Med store landområder velegnede til byggeri, er priserne på boliger på Costa Blanca meget attraktive i forhold til andre områder af Spanien. Der er dog en signifikant prisforskel på boliger indenfor selve Costa Blanca-området, med højere priser nord for Alicante end syd for. Dette er begrundet i det bjergrige område med de smukkeste havudsigter i nord, og det fladere Costa Blanca Syd, hvor man finder flere boliger til lavere priser.

På grund af ovenstående er Costa Blanca det mest populære område at købe en bolig i. Ikke overraskende er det således det område af Spanien, hvor der er flest salg af boliger til udlændinge.